+49 (0)3726 - 720560

serviciile noastre
în România.

Îndepărtarea sărurilor și a salpetrului din zidăria umedă

În locurile în care alții fizic invadează pereții, noi preferăm desalinizarea

Sărurile sunt cunoscute a fi un factor eficient pentru formarea umidității excesive. Influența lor distructivă devine vizibilă datorită decolorării și petelor umede pe suprafață. Se formează pete în care sărurile se cristalizează pe suprafață sub formă de praf ușor sau crustă solidă (salpetru). Ca rezultat: tencuiala se desprinde, își pierde rezistența și, în final, cade bucăți. Astfel, pot fi iremediabil pierdute picturile de pe pereți și elementele sculptate valoroase.

Îndepărtarea petelor de săruri și salpetru – asanarea subsolului cu ajutorul sistemului Drymat® Salt out

Drymat® Salt out este un produs simplu de folosit, care îndepărtează cu ușurință petele de săruri și salpetru de pe pereți și de pe tencuieli valoroase. Este foarte ușor de utilizat – materialul asemănător cu pasta umedă pentru papier-mâché se aplică pe perete, în modul similar tapetelor lichide. Materialul uscat extrage sărurile din tencuială și le leagă. Peste câteva săptămâni, acest strat poate fi îndepărtat de pe perete și apoi eliminat.

Acest proces este atât de delicat, încât tencuiala și picturile aflate pe pereți rămân intacte și nevătămate.

Ca specialiști experimentați în dezumidificarea pereților, alături de Drymat® Salt out pentru desalinizarea pereților, noi utilizăm sistemul nostru de încredere de dezumidificare electrofizică a clădirilor, care este aprobat în conformitate cu norma Ö-Norm 3355. Aici sunt expuse punct cu punct avantajele de care Dvs. beneficiați atunci când utilizați Drymat® Salt out:

  • eficiența confirmată
  • rapid și ieftin
  • curat și simplu
  • delicat pentru materiale de construcții
  • curățarea suprafeței pereților
  • ecologic
  • se transformează ușor în compost
  • netoxic

Inflorescențe de săruri pe pereți – desalinizare în loc de invadarea tencuielii

Sărurile sunt, de obicei, cauza principală a deteriorărilor distructive cauzate de umiditatea excesivă din pereți. Petele de sare apărute și zonele decolorate indică cauza deteriorărilor. O metodă comună de abordare a acestui fenomen este îndepărtarea tencuielii deteriorate și înlocuirea acesteia. Dar acest lucru duce deseori doar la un succes parțial, deoarece în interiorul zidăriei sărurile rămân active.

Salpetrul în zidăria de cărămidă

Ca un semn clasic al apariției de salpetru pe pereții subsolurilor, sunt sărurile sub formă de puf sau cruste. Azotatul se formează în rezultatul reacției varului cu azotatul de amoniu. Ca urmare, tencuiala se desprinde, își pierde rezistența și, în final, cade bucăți. Acest lucru este nu numai neplăcut, dar și poate duce la pierderi ireparabile, în special în clădirile vechi, deoarece salpetrul distruge tencuiala cu fresce valoroase sau cu elemente de decor istorice. În plus, sarea mărește răspândirea umezelii, întrucât azotatul absoarbe foarte bine apa. La temperaturi scăzute, apa conținută în zidăria pereților îngheață, se dilatează și distruge materialele de construcție din interior.

Inflorescențe de săruri – simptomele umidității

Apariția de pete de sare pe pereți indică întotdeauna că umezeala este localizată în perete, și aceasata, ca semn de avertizare, nu poate fi ignorată. În cazuri dese, când pe pereții subsolului sunt găsite pete și modificări de culoare, cu timpul se observă că acestea se măresc în dimensiuni și se înmulțesc. Astfel, este clar că clădirea este infectată. Totodată, nu contează dacă acestea sunt formațiuni de salpetru sau de alte săruri. Este important să acționați repede pentru a îndepărta sărurile și umezeala care se aflau în pereți în decursul unei perioade îndelungate de timp. Cu toate acestea, tipul de sare poate fi cheia pentru stabilirea cauzelor. Spre exemplu, salpetrul în zidăria de piatră deseori apare din cauza izolației insuficiente sau absente a fundației, în timp ce alte săruri indică o creștere a umidității datorată absenței sau calității slabe a hidroizolației orizontale. În orice caz, pentru a dezumidifica complet subsolul umed, procesul de analiză și de îndepărtare a inflorescențelor de săruri apărute, urmează a fi încredințat profesioniștilor.

Cele mai importante întrebări despre inflorescențele de sare și de salpetru apărute

Dacă Dvs. doriți să asanați subsolul casei Dvs., atunci umiditatea ridicată în pereți este o problemă mare. Pe termen lung, salpetrul poate provoca daune grave pereților și tavanelor și, ca urmare, vor fi necesare reparații extinse. Astfel de distrugeri serioase pot fi prevenite prin dezumidificarea oportună a clădirii cu ajutorul produselor Drymat.

Cele mai importante întrebări despre umezeala din pereți și inflorescențele de sare și de salpetru:

• Cum are loc formarea petelor?
Inflorescențele de sare apar atunci când sărurile dizolvate în apă pătrund în zidărie și produc efecte în interiorul acesteia. Sub acțiunea forțelor capilare și a sărurilor invadatoare, apa urcă în zidăria clădirii și prezintă cauza formării de pete umede pe pereți.

• Ce se poate face în cazul depistării petelor de sare în subsol?
În acest caz, noi recomandăm efectuarea rapidă a reparației în subsol. Umiditatea contribuie la formarea mucegaiului și la deteriorarea materialelor de construcție. Pentru a îndepărta inflorescențele de sare, metoda Drymat pentru dezumidificarea încăperilor este o metodă excelentă. Totodată, invazia substanței de construcție este minimală.

• Cum arată inflorescențele de sare?
Petele de săruri apar sub formă de puf sau cruste. Salpetrul poate fi îndepărtat foarte eficient prin aplicarea soluției de Drymat® Salt out pe pereți.

Efectuând dezumidificarea electrofizică a pereților în combinație cu Drymat® Salt out, clădirea poate fi uscată pentru o perioadă îndelungată de timp și se poate elimina excesul de umezeală. Eliminați riscul apariției mucegaiului în întreaga casă, datorită unei metode eficiente de asanare a subsolului!