+49 (0)3726 - 720560

serviciile noastre
în România.

Dezumidificarea clădirilor și încăperilor – soluția radicală a problemei

Șansă maximă de succes, risc minim – 
este posibil?

Umiditatea pereților în construcții reprezintă o problemă foarte importantă, deoarece umiditatea ridicată produce un prejudiciu pe termen lung fondului de construcții și înrăutățește în mod semnificativ calitatea locuinței. Experimentat empiric și recunoscut științific, procesul de dezumidificare electrofizică (electroosmoza), care corespunde normei Ö-Norm 3355, oferă posibilitatea de dezumidificare a subsolului fără cheltuieli ridicate și va menține uscate încăperile în întreaga casă pe un termen lung.

Metoda electrofizică de dezumidificare a clădirilor prin intermediul instalării electrozilor în fundația construcției*, – este un proces recunoscut științific, foarte eficient și sigur pentru oameni și pentru clădire. Cum funcționează acest proces este arătat în videoclipul nostru pe care îl găsiți în partea dreaptă.

Cum apare umiditatea ridicată în pereți

Hidroizolarea deseori lipsește complet în casele vechi. Iar barierele izolante orizontale instalate cu timpul își pot pierde eficiența sa. Ca rezultat, umezeala urcă prin capilare, mai întâi la nivelul subsolului și la nivelul parterului clădirii, iar apoi și în toți pereții, provocând daune semnificative construcției în întregime. Un semn al lipsei hidroizolației este podeaua umedă în subsol sau un subsol complet umed, precum și petele de sare apărute.

Sărurile care pătrund din sol în pereții încăperii măresc conductivitatea apei. În consecință, în pereți apare un potențial negativ, care poate fi măsurat. Forțele capilare active, precum și acțiunea sărurilor, asigură ridicarea continuă a umezelii prin capilarele din materialul peretelui. Metodele obișnuite de dezumidificare a încăperilor și de hidroizolare, de regulă, sunt prea consumatoare de energie și costisitoare. În dese cazuri, eficiența unor astfel de măsuri durează doar câțiva ani, iar apoi problema pereților umezi reapare în mod inevitabil.

Procesul de dezumidificare a încăperii

Sistemul Drymat curmă "răul", produs de umiditatea ridicată, chiar de la rădăcină. Izolarea se instalează direct în locurile unde este necesară, – și anume sub fundația clădirii. Totodată invadarea fizică în structura încăperii care urmează a fi dezumidificată – este minimală. La începutul aplicării măsurilor de dezumidificare, cu ajutorul aparatelor de măsurat umiditatea, se efectuează analiza aprofundată a stării actuale a încăperii. Apoi în perete se integrează câțiva electrozi care creează un câmp electric în acesta. Datorită acțiunii câmpului electric, moleculele de apă libere se încarcă cu sarcină pozitivă și sunt în mod automat atrase de câmpul negativ al solului – astfel urcarea umezelii prin capilare de la fundație spre pereți încetează și aceasta se întoarce înapoi în sol. Cum funcționează acest principiu experimentat și recunoscut științific conform normei Ö-Norm 3355, se demonstrează în video-ul nostru de mai sus.

Dezumidificarea electrică a clădirilor și încăperilor (electroosmoza)

Această, cea mai sigură și relativ necostisitoare metodă de dezumidificare a clădirilor, se bazează pe schimbarea sarcinilor de câmp electric în fundația și pereții clădirii. Schimbarea potențialilor electrici în pereți și în baza fundației acționează asupra sărurilor din pereți, astfel încât acestea contribuie la schimbarea direcției mișcării umezelii în capilarele pereților. Datorită acțiunii câmpului electric, urcarea umezelii prin capilare din fundație în perete încetează și peretele se dezumidifică. În același timp, peretele este desalinizat în mod activ și, prin urmare, dispare însuși motivul apariției umidității excesive. Un alt efect secundar pozitiv al electroosmozei este procesul de eliberare a oxigenului atomic, care, la rândul său, previne în mod radical formarea de bacterii și fungi.

Drymat – asanare eficientă și profitabilă a subsolului

Datorită combinației reușite a proceselor de dezumidificare și desalinizare a clădirilor, sistemul Drymat este deosebit de fiabil și pe termen lung, în comparație cu alte metode de dezumidificare. Spre deosebire de izolația elementară a pereților subsolului contra umezelii, Drymat îndepărtează sărurile higroscopice active din perete, și, ca urmare, absorbția umezelii din aer încetează practic complet.

Durata ciclului întreg de dezumidificare cu sistemul Drymat este, în funcție de grosimea peretelui și starea inițială a acestuia, de la un an până la doi ani. Deja după o perioadă relativ scurtă de timp, toate suprafețele se usucă, iar la sfârșitul procesului de dezumidificare, peretele este în mod fundamental deshidratat. Un an mai târziu, se efectuează primele măsurări de control, pentru a documenta evoluția progresivă a procesului de dezumidificare.

Evoluția procesului & posibilitățile de testare

Sistemul Drymat se concentrează asupra condițiilor și cerințelor specifice și individuale ale fiecărei comenzi, procesul de dezumidificare fiind în mod constant monitorizat și, dacă este necesar, ajustat. La un mic cost suplimentar procesul de dezumidificare și desalinizare poate fi monitorizat și de Organizația de supraveghere tehnică (TÜV) sau de către un laborator acreditat de stat pentru studiul materialelor de construcție.

Euras Cert ISO 9100 Drymat® Systems. Astfel, procesul de dezumidificare durează de la 3 până la 12 luni, după care locuința devine din nou confortabilă, iar costurile de încălzire se reduc cu 65%. Însuși sistemul Drymat®, precum și toate procesele și lucrările efectuate sunt certificate în conformitate cu certificatul european Euras Cert ISO 9001.

Informațiile detaliate despre ÖNORM 3355 le puteți găsi aici: ÖNORM 3355

Dacă Dvs. doriți să dezumidificați subsolul cu succes și pentru o perioadă îndelungată de timp, atunci așteptăm mesajul sau apelul Dvs., și vom fi bucuroși să vă organizăm prima consultanță.

Întrebări despre dezumidificarea clădirilor

Înainte de începerea procesului de dezumidificare a încăperilor umede, apare o mulțime de întrebări. Aici Dvs. puteți găsi răspunsurile la unele dintre acestea:

  • Cine efectuează expertiza pereților umezi?
    Chiar și petele umede mici găsite pe perete ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă. Biologii în domeniul ecologic și specialiștii în construcții sunt cei mai buni parteneri pentru efectuarea evaluării primare de expert și a analizei zonelor problematice. După aceea, experții în dezumidificarea construcțiilor vor propune diferite modalități de eliminare a daunelor și cauzelor apariției acestora.

  • Cine sanează pereții unezi?
    Metoda electrofizică de dezumidificare a încăperilor cu ajutorul sistemuliui Drymat este o metodă eficientă care asigură dezumidificarea fiabilă și nedificilă a pereților. Ordinea lucrărilor de reparații este următoarea: la început se dezumidifică peretele, apoi se începe sanarea.
  • Cum apare umiditatea ridicată în pereți?
    Subsolurile umede și pereții umezi sunt rezultatul hidroizolației necalitative, precum și umezelii ascendente din pereți. Acest proces este datorat forțelor capilare și sărurilor din interiorul peretelui.

  • Cât de periculoși sunt pereții umezi?
    Pericolul pe care îl reprezintă pereții umezi este, pe de o parte, deteriorarea materialelor de construcție și, în perspectivă pe termen lung – degradarea capacității portante a pereților. Riscul formării mucegaiului pe pereții umezi este foarte mare. Aceasta, la rândul său, reprezintă pericol pentru sănătatea umană. Cu ajutorul dezumidificării aprofundate a peretelui, aceste pericole sunt eliminate.